Nevoia de reformă în sistemul de învățământ românesc este resimțită mai mult sau mai puțin de cei implicați în școala de astăzi: elevi, părinți, profesori, comunități locale. Părinții doresc pentru copiii lor o educație completă, care să le permită multiple posibilităţi de afirmare. Profesorii au dorința de a fi utili elevilor și speră că, în sfârşit, profesiunea lor se va bucura de recunoaşterea cuvenită. Elevii își doresc o școală prietenoasă, care să le motiveze nevoia de învățare, pentru o împlinire optimă. În pofida a ceea ce se crede, elevii vor să înveţe.
Educaţia este un parteneriat între familie, corpul profesoral şi Administraţie. Un învăţământ bun este rezultatul colaborării permanente între cele trei părţi.
Cum se pot armoniza şi împlini toate aceste dorințe? Cum va reuși școala să se modernizeze fără a afecta vechile noastre valori? Cum putem fi europeni fără a pierde iremediabil identitatea națională? Iată câteva teme care vor reuni, joi, 18 februarie 2016, la ora 18.00, în Aula Academiei Române, Filiala Iași, părinți, profesori și elevi la dezbaterea publică intitulată „Copiii noștri și nevoia de reformă în educație”.
Vă invităm și vă așteptăm cu drag!